Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Aceasta reteta am invatat-o de la sotul meu. Carnea e foarte frageda si tocanita formata e foarte buna. Eu am folosit rata de casa.
- Portionam rata in bucati potrivite
- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika.
- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).
-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda.
- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.
- Se serveste cu orez alb, simplu.
1
sa aveti grija sa nu fierbeti prea tare carnea, sa nu se desfaca de pe os.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult